21 жовтня 2013

Нагород Effie Awards Ukraine стане більше, а дедлайн конкурсу продовжено.

Традиційно, Оргкомітет Effie Awards Ukraine вручав статуетку і звання «Найефективніше агентство року» лише одному агентству, яке отримало найбільше балів у конкурсній боротьбі.
У 2013 році прийнято рішення до цього звання «абсолютного чемпіона » додати ще чотири, але вже спеціалізованих: для найефективнішого креативного, медіа, digital і marketing services агентства. Як ви розумієте, можливий варіант, коли одне агентство отримає відразу дві нагороди - і як найефективніше агентство року, і як найефективніше спеціалізоване агентство.

Більше того, виконавча дирекція ВРК вирішила на цьому не зупинятися - і вручити не одну, як зазвичай, а цілих три нагороди «Агентство Року»: кращому креативному, digital і marketing services агентству. Чим більше призів, тим краще!
Нагадаємо, що Agency of the Year визначається сумарним рейтингом, який враховує результати рейтингів креативності (60% ) і ефективності ( 40%). Словом, є за що поборотися!
І можливо, уперше Effie Awards Ukraine вручить призи не лише агентствам, але і найефективнішим рекламодавцям - як компаніям, так і окремим брендах .
Справа в тому, що ось уже кілька років всесвітній індекс ефективності Effie збирає дані про нагороди, які отримала та чи інша компанія в кожній з країн - учасниць програми Effie. Так, відповідно до цієї статистики, в 2013 році найбільш ефективним рекламодавцем став Uniliver, а брендом - Coca-Cola.
Але український ринок довгий час був не готовий до підбиття подібних підсумків. Можливо, не готовий він і зараз - це покажуть тільки результати конкурсу Effie Awards Ukraine 2013. У разі, якщо результати будуть досить показовими і цікавими, такий рейтинг буде складено. За його підсумками Оргкомітет конкурсу назве Найефективну компанію і Найефективніший бренд , і на них теж чекають нагороди.
Поки ж раді повідомити , що дедлайн конкурсу продовжено до 25 жовтня. Учасники мають ще тиждень для реєстрації, оформлення заявок і передання їх до Оргкомітету.
З усіх питань можна звернутися до Оргкомітету за телефоном 044 490 90 30, і за допомогою e - mail: festival@adcoalition.org.ua (Катерина Губренко) і project@adcoalition.org.ua (Ольга Підгорська).