5 вересня 2011

Оргкомітет міжнародного конкурсу маркетингової і рекламної ефективності EFFIE Awards Ukraine оголосив про початок прийому робіт

В Україні вже ушосте стартує щорічний міжнародний конкурс EFFIE Awards Ukraine, що відзначає найефективніші рекламні та маркетингові кампанії року.
Суттєвих змін у процедурі подання робіт та їх оцінювання не відбудеться, оскільки всі умови строго регламентовані стандартами Effie, які є однаковими у всіх країнах світу. Основною відмінністю стане формування шорт-листа після першого туру оцінювання робіт. До переліку фіналістів потраплять кампанії, заявки яких у першому турі наберуть 50 і більше балів. Кожна кампанія оцінюватиметься не менш ніж 7 членами журі. Під час першого туру конкурсу журі оцінює заявки, не використовуючи креативні матеріали. Під час другого туру кампанії, що потрапили до шорт-листа, оцінюються шляхом порівняння їх з іншими фіналістами в цій категорії, використовуючи як заявку, так і креативні матеріали.

На конкурс Effie Awards Ukraine 2011 приймаються проекти, які створені не раніше 2009 року, і які показали свою ефективність в 2010-2011 рр. (за винятком кампаній, які взяли участь у минулорічному конкурсі).


Кампанії, розроблені декількома агентствами (рекламними, медіа компаніями і т.д.) можуть подаватися на розгляд тільки один раз із зазначенням усіх агентств, які брали участь в розробці. Для участі в конкурсі необхідно заповнити заявку на трьох мовах і передати її до Оргкомітету у твердій копії та на електронному носії. До заявки додається до 6 прикладів креативних матеріалів або відео-презентація тривалістю до 4 хвилин.


Завершення прийому заявок на участь - 21 жовтня 2011 року. Оргкомітет настійно рекомендує учасникам не відкладати підготовку конкурсних робіт, тому що головною запорукою успіху кампанії є ретельність та професіоналізм при підготовці роботи до участі.
2 грудня відбудеться Урочиста церемонія нагородження переможців (Effie Gala) і Міжнародна конференція ефективних рекламних і маркетингових комунікацій Effie. Ideas that worked.
Дизайн-супровід рекламної кампанії конкурсу цього року здійснює агентство «Pepelatzdesign».
Детальніше про правила участі можна дізнатися на сайті http://effie.org.ua/ або за телефоном: +380 44 490-90-30. Контактні особи - Катерина Губренко festival@adcoalition.org.ua та Наталя Грищук project@adcoalition.org.ua

Effie Awards Ukraine - конкурс ефективності рекламних і маркетингових комунікацій. Це найпрестижніша і бажана нагорода для маркетологів. Effie Awards існує з 1968 року і сьогодні проводиться більше ніж в 40 країнах світу. В Україні конкурс стартував у 2006 році на підставі ексклюзивної ліцензії Нью-Йоркської Американської Маркетингової Асоціації (Effie Worldwide). Головна відмінність Effie від решти подібних змагань полягає в тому, що журі оцінює не стільки креативність рекламної кампанії, скільки головну складову - результативність: зростання обсягу продажів, збільшення частки ринку, впізнаваності торгової марки і підвищення вартості бренду. Організатор Effie Awards Ukraine - Всеукраїнська рекламна коаліція.