2 вересня 2015

Відкрито прийом робіт на Effie Awards Ukraine 2015

В Україні в 10-й, ювілейний, раз стартує щорічна міжнародна премія Effie Awards Ukraine, яка нагороджує найефективніші кампанії в області рекламних та  маркетингових комунікацій. Прийом конкурсних робіт відкритий до 23 жовтня, а урочиста Церемонія нагородження переможців відбудеться 4 грудня.

Протягом 10 років Всеукраїнська рекламна коаліція проводить Effie Awards в Україні, що є частиною всесвітньої програми Effie Global, і прагне, щоб конкурс відповідав як міжнародним стандартам, так і вимогам національного ринку. Тому цього року на учасників чекає цілий ряд нововведень, які стосуються як оформлення заявок, так і правил суддівства.

Так, вже в першому турі спільно з текстовою заявкою журі оцінять креативні матеріали, що дозволить журі розглянути кожну кампанію більш комплексно і фіналістами стануть найбільш об'єктивно гідні кампанії.

За роки проведення оргкомітет Effie в процесі суддівства часто чув від членів журі питання і сумніви з приводу достовірності наданих даних учасниками. Більше того, спілкуючись з колегами, організаторами Effie в інших країнах, стало очевидно, що це не українська специфіка і правдивість інформації у заявці – це ключове питання, без відповіді на яке важко визначити ті самі "золоті стандарти" маркетингової ефективності.

Саме тому з цього року вводиться додаткова процедура перевірки даних у заявці, якщо надані посилання на джерела даних викликають у членів журі сумніви на предмет достовірності. У разі неподання необхідної інформації або виявлення фальсифікації даних заявка дискваліфікується.

Список конкурсних категорій в 2015 році залишився незмінним у порівнянні з 2014 роком.

Більш докладно про зміни в правилах участі та вимоги до оформлення матеріалів заявки можна ознайомитися на сайті. Там же можна завантажити оновлені бланки-форми заявки і спеціально розроблений в допомогу учасникам Entry Kit, який дозволить всім бажаючим правильно виконати всі процедури конкурсу і навчить безпомилково заповнити всі пункти конкурсної заявки.

4 грудня в Торгово-промисловій палаті України відбудеться конференція Best Marketing Practices, а ввечері – урочиста Церемонія нагородження переможців, на якій, крім вручення нагород Effie, будуть названі імена найефективніших рекламних, digital, медіа і маркетингових агентств, а також переможці рейтингу Best Marketing Teams, який визначить кращих маркетологів і маркетинг-команди рекламодавців України.