1 листопада 2011

Рекордна кількість рекламних кампаній візьме участь у конкурсі ефективності Effie Awards Ukraine-2011

Цього року кількість робіт, поданих для участі в Effie Awards Ukraine стала насправді рекордною - 132 рекламних кампанії претендують на звання найефективніших кампаній 2011 року. Це на 60% більше, ніж минулого року, тоді у конкурсі змагалися 82 кампанії.

Найбільше робіт учасниками було подано до категорії «Продукти харчування» - 18. Традиційно багата на конкурсантів категорія «Споживчі послуги та роздрібний продаж» цього року представлена ​​15-ма кампаніями, стільки ж робіт (15) будуть оцінювати судді в категорії «Безалкогольні напої».

Серед агенцій найбільшу кількість заявок надіслали до Оргкомітету з Ogilvy & Mather Ukraine (18), PROVID (11) і РА «Кінограф» (10).

Журі конкурсу, також рекордно численне цьогоріч, буде поділено на 8 складів. Оргкомітет розподілить роботи по групах, і кожен суддівський склад оцінить близько 17-18 конкурсних робіт. Нагадаємо, що склади суддів формуються в суворій відповідності до правил Effie: члени журі від агенцій не оцінюють заявки своєї агенції, і не можуть оцінювати категорії конкурсу, до яких було подано заявку від їхньої агенції. Клієнти, у свою чергу, не оцінюють свої і суміжні продуктові категорії.

Перший тур суддівства відбудеться 5 листопада в готелі «Русь». Всі проекти отримають від кожного члена журі, який увійшов до відповідного складу, мінімум 4 оцінки за шкалою від 1 до 100 балів. Оцінюються: опис маркетингової ситуації на ринку і постановка завдань кампанії, креативна стратегія, медіа рішення, і звичайно, підтверджені результати кампанії.

Другий тур відбудеться 12 листопада в Radisson Blu. При цьому до другого туру потраплять проекти, які отримали більше середньозважених суддівських 50 балів. У другому турі склади суддів буде змінено, а роботи будуть оцінювати також за категоріями, але із урахуванням креативних матеріалів. За підсумками другого туру будуть визначені кращі роботи, володарі золотих, срібних і бронзових нагород Effie Awards Ukraine.

Нагадаємо, що Effie Awards - це найбільша міжнародна нагорода в галузі маркетингових комунікацій, що нагороджує ефективність у рекламних і маркетингових комунікаціях у більш ніж 40 країнах світу. Процедура суддівства грунтується на багаторічному міжнародному досвіді Effie і побудована на незалежній думці кожного з членів журі.

Церемонія нагородження переможців Effie Awards Ukraine 2011 відбудеться 2 грудня в Софіївському Гранд-холі готелю «Прем'єр Палас». У цей же день відбудеться традиційна Міжнародна конференція з ефективних рекламним та маркетингових комунікацій "ЕFFIE. Ideas that worked".

У зв'язку з великою кількістю поданих робіт і агентств-учасників Effie Awards, а також членів журі Effie, які вже зарезервували за собою право участі у конференції та церемонії нагородження - акредитація на конференцію строго обмежена. І на жаль, це не маркетинговий хід. Оргкомітет Effie Awards Ukraine не зможе у такі стислі терміни, що залишилися до конференції, змінити місце її проведення, а кількість місць у залі, на жаль, обмежена 350-400 учасниками. Тому у вільному продажу залишається усього кілька десятків акредитацій вартістю 2500 грн + ПДВ для однієї людини. І це той випадок, коли організатори змушені будуть відмовляти бажаючим заплатити, навіть такі немаленькі суми.

Зареєструватися на конференцію можна буде, зателефонувавши до Оргкомітету конкурсу за телефоном +380 44 490-90-30, або зв'язатися за допомогою e-mail: festival@adcoalition.org.ua, project@adcoalition.org.ua. Контактні особи: Катерина Губренко та Наталя Грищук.