12 вересня 2024

Національні рейтинги ефективності: хто та як до них потрапляє?

Наприкінці кожного року Всеукраїнська рекламна коаліція анонсує рейтинги ефективності, які розраховуються за результатами Effie Awards Ukraine і повністю відповідають міжнародним стандартам Effie Index. Національне рейтингування визначає агенції, рекламно-комунікаційні групи, рекламодавців і бренди у різних галузях, які продемонстрували найбільш ефективні кампанії.

Тож аналізуючи дані про фіналістів та переможців Effie Awards Ukraine, визначаються рейтинги ефективності:

  • комунікаційних агентств,
  • медіа агентств,
  • рекламно-комунікаційних груп,
  • рекламодавців,
  • брендів.

До комунікаційних агентств даного рейтингу відносяться всі агентства рекламно-комунікаційного ринку України, які спеціалізуються на розробці креативних стратегій, ідей, брендів, виконанню різноманітних рекламних, дизайнерських, маркетингово-сервісних, digital, PR рішень, тощо.

Якщо проєкт стає фіналістом або переможцем Effie Awards Ukraine, то надана інформація про агентство буде використана для підрахунку рейтингу ефективності комунікаційних агентств. Крім основного агентства, всі інші агентства, що працювали над проєктом та вказані в заявці як агентство-партнер (contributing agency), теж отримують окремі бали. Максимальна кількість агентств-партнерів – чотири команди.

Cистема начислення балів за результатами Effie Awards Ukraine:

  • для основних агентств: Shortlist – 2; Bronze – 6; Silver – 12; Gold – 24; Grand Prix – 48,
  • для агентств-партнерів: Shortlist – 1; Bronze – 3; Silver – 6; Gold – 12; Grand Prix – 24.

Учасниками рейтингу ефективності медіа агентств є full service медіа агентства, що займаються розробкою медіа стратегій, плануванням, баінгом тощо. Цей рейтинг проводиться за тими ж принципами та паралельно з рейтингом ефективності комунікаційних агентств.

Також за результатами всіх агентств, що входять до складу груп, розраховується рейтинг ефективності рекламно-комунікаційних груп України.

Крім цього, за результатами Effie Awards Ukraine підраховуються бали не тільки агентствам, а й рекламодавцям та брендам.

Таким чином визначаються найефективніше комунікаційне агентство, найефективніше медіа агентство, найефективніша рекламно-комунікаційних група, найефективніший рекламодавець та найефективніший бренд року, які в 2024 році будуть анонсовані 29 листопада в межах Церемонії нагородження переможців Effie Awards Ukraine 2024.

З методикою розрахунків рейтингів можна ознайомитися на сайті ВРК.

Бали також зараховуються і клієнтам до рейтингу маркетинг-команд Best Marketing Teams, який анонсується на Церемонії нагородження переможців Effie Awards Ukraine. Нагадаємо, що при складанні рейтингу в 2024 році, окрім балів рекламодавців за результатами Effie Awards Ukraine 2024, також будуть враховуватись бали, отримані агенціями для своїх клієнтів за нагороди на креативних фестивалях Ukrainian Creative Awards 2024.

Всі результати Effie Awards Ukraine включаються в міжнародні рейтинги Effie Index – рейтинг найефективніших компаній та брендів у всьому світі.

Тож, щоб потрапити до Національного рейтингу ефективності та заявити на всю країну (а може і світ) про власні ефективні рішення в рекламно-комунікаційній сфері, слід брати участь у Effie Awards Ukraine 2024.

Прийом конкурсних робіт триває до 1 жовтня на сайті Effie Ukraine.

Ще є час долучитися до пантеону найефективніших у країні. Беріть участь у Effie Awards Ukraine 2024!

Генеральний партнер Effie Awards Ukraine 2024 – Нова Пошта, яка доставляє перемоги!