1 червня 2023

Борітеся – поборете! Effie Awards Ukraine 2023

Всеукраїнська рекламна коаліція анонсує старт національної премії Effie Awards Ukraine 2023 — найпрестижнішої міжнародної нагороди в галузі рекламно-маркетингових комунікацій.

Перемога не дається просто так. Її потрібно вибороти. Ми, українці, які боремося зараз за свою свободу та захищаємо свою країну, це добре знаємо. Українські маркетологи та агенції, які підтримують економіку країни, продовжують не просто працювати, а борються за бізнес результати, незважаючи на обставини, мають право бути названими кращими та отримати Effie як відзнаку ефективності своєї роботи.

“У зв'язку з повномасштабною війною, яка розпочалася в Україні в лютому, проведення конкурсу маркетингової ефективності за тими ж правилами, що й у мирний час, умовами, що діють в країнах, де немає війни, виглядатиме не просто дивно, а й по суті неможливо. Що вважати за ефективність, коли в країні війна? Прибуток чи врятовані життя людей, та й просто робочі місця працівників? На думку оргкомітету Effie Awards Ukraine, всі компанії, бренди України сьогодні мають працювати в ім'я та наближаючи нашу перемогу”, – так писав Максим Лазебник, генеральний директор ВРК, восени 2022.

“Війна ще триває. Проте у цьому році Effie відбудеться. Ми не знаємо, скільки буде учасників і кейсів. Але для рекламної індустрії дуже важливо сьогодні продемонструвати свій життєздатний дух і працездатність, незважаючи на будь-які обставини. Тож ми раді повідомити, що Effie Awards Ukraine 2023 бути!” – наголошує він сьогодні.

На сайті конкурсу ще тривають деякі технічні роботи, але вже незабаром буде оголошено старт прийому заявок. І вже відомі основні дати проведення конкурсу – бажаючі можуть почати готуватись.

Прийом заявок:

  • I DEADLINE – 30 червня
  • II DEADLINE – 31 серпня 
  • III DEADLINE – 30 вересня

Суддівство відбудеться в три тури:

  • I ROUND – 16-20 жовтня
  • II ROUND – 30 жовтня-3 листопада                       
  • GRAND JURY  – 10 листопада

Церемонія нагородження переможців Effie Awards Ukraine 2023 – 24 листопада 2023.

У цьому році у конкурсній програмі Effie Awards Ukraine запроваджено ряд нововведень. Згідно міжнародних рекомендацій було розширено список спеціалізованих категорій конкурсу та поділено на блоки, які сфокусовані на аудиторії, бренд контенту та емпіричному маркетингу, бізнес-викликах, commerce & shopper маркетингу, digital, медіа, маркетингових інноваціях, positive change та topical маркетингу.

До конкурсу будуть прийматися кампанії реалізовані на території України в будь-який проміжок часу в межах встановлених періодів:

  • Поточний період: 24 лютого 2022 року – 30 вересня 2023 року (для категорії Sustained success – з 1 жовтня 2020 року або раніше)
  • Довоєнний період: 1 січня 2021 року –  23 лютого 2022 року

Креативну концепцію для Effie Awards Ukraine 2023 розробила агенція BetterSvit. В основу концепції цього року лягла відома цитата Тараса Шевченка, що не лише не втрачає, а навіть набуває своєї актуальності крізь роки.

Слідкуйте за подальшими новинами на сайті Effie Awards Ukraine та ВРК.

Тож боремося разом, наближаємо нашу перемогу!